Campus Cells 2012

 

Site Area : 107,632 m2
Building Area : 22,409m2
Total Area : 48,750m2

 

Aalto once mentioned how he had been impressed by the standardization and for-mation of cells he found in the nature. It seemed that Aalto had seen good poten-tials in the elastic joints between each unit of cells and their co-independent po-sition, which he believed could be brought and applied to architectural design. The new campus site for the Aalto University in Otaniemi is to realize the ideal setting found in cells in order to provide per-spective learning environments. Each de-partment is given their own territories in separate building units, which all together create a series of adaptable and flexible spaces within and around the site. A sin-gle cell unit may be found introverted and closed, yet the elastic membrane binds the multiple units together and complete the organic form of the body. Each de-partment building is connected by bridges elevated to the second and third floor, and they also share the sheltered public spaces in the middle. The new campus site is destined to realize the inspiring ideas once Aalto had observed in the na-ture into a form of architecture, which is going to be appreciated and celebrated by varying groups of people that visit the site on a regular basis.

 

2012 International Architectural Design Competition for Otaniemi Central Campus of Aalto University   Entry

Collaborators : Kang Seung Hyun, Kim Naun, Ko Seung Min

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s